Mietteitä opiskelusta ja mitä sen jälkeen..HUOM! LUKEMINEN OMALLA VASTUULLA.

Valmistun siis 28.5.2009 Koulunkäyntiavustajaksi. Jos ette tiedä mitä teen tulevaisuudessa työkseni (jos sen työpaikan saan) niin googlettakaa ammatti, löytyy ammattitaitovaatimuksia jne.. Juu vähiin käy tosiaan ennen kuin se on OHI, LOPPU, SLUUT =). Jotenkin sitä on ihmisenä kasvanut, tullut suvaisevammaksi, avarakatseisemmaksi ja itsevarmemmaksi. Paljon olen oppinut, monta asiaa ja työssäoppimispaikkaa, tilannetta ja ihmistä olen saanut vajaan vuoden sisällä oppia tuntemaan.

Olen oppinut mikä on TOP, TOPS, HENSU, HEKSU, HOJKS jne.... Olen suorittanut 4 näyttöä (joista 3 oli jokainen viikon mittainen, viimeisin portfolio tilausuus, sen esittely oli kyllä pahin vaikka kestikin VAIN 1päivän). Voi aargh...=). Mutta kaikki tämä on onnellisesti ohitse, voin hyvällä omallatunnolla syödä torstaina kakkua ja kilistellä ehkä kuoharilla =)...huom pieni ehkä tuon kuoharin suhteen.

Ihmisen kasvun tukemisesta kaikki alkoi, samalla kasvoin itsekin kun tuin pieniä eskarilaisia päiväkotityössäoppimisessa. Kasvoin henkisesti, aikuisemmaksi, viisaammaksi ja samalla opin lapsilta paljon..Suoritin paljon pelätyn näytön ja ennen sitä tein 40 sivuisen hensun liitteineen..Tukittu

Toinen työssäoppiminen tapahtui koulussa pieniluokissa ja voi että mä tykkäsin, ainoa haittapuoli oli oma sairastuminen, sairaalaan joutuminen ja anopin äkillinen kuolema+vanhimman tyttäreni kummitädin kuolema. Siitäkin selvittiin vaikka näyttö jäi suorittamatta.

Tulipa vielä maaliskuun alussa päivänä jolloin sain suoritettua hygieniapassin 3.s suru uutinen mutta tästäkin selvittiin hengissä, on pakko selvitä ei voi jäädä laakereille makaamaan ja mökkiin  mököttämään ja suremaan.Eteenpäin sano mummo lumessa....

3.s työssäoppiminen sen suoritin IP-kerhossa entisessä työpaikassani, ja 7viikon aikana ehdin tehdä kaiken tämän kirjoittaa 2 hensua (toinen 30sivua ja toinen 32sivuinen , siis noin), tehdä 6 koulutehtävää joista 1 oli sosiogrammi ja 1 opettamiseen liittyvä tehtävä, suorittaa 2 näyttöä, kirjoittaa portfolion joka on muuten muhkea kansio. Järjestää muiden ohjaajien kanssa discon lapsille, askarrella, tutustua ihaniin lapsiin (joita kävin tänään moikkaamassa) jne.. ja teinpä sitten sen 4:nen hensuni KKA:n työn toimintaympäristöt( tästä oli portfolionikin). Näytöt jotka ip-kerhossa suoritin olivat: Oppimisen ohjaaminen ja toiminnan tukeminen.

Suoritin EA1:n ja Hygieniapassin. Mitäs vielä tein?? Tutustuin ihaniin opiskelukamuihin joita alussa oli 16, 2 lopetti joulunjälkeen ja nyt jäljellä on siis 14 joista valmistuu nyt muutaman päivän kuluttua 12 ja 2 muuta syksyllä.

Olen väsynyt, hyvin hyvin väsynyt ja nyt jos koskaan ymmärrän näitä pieniä muksuja ja nuoria jotka istuvat koulunpenkeissä toukokuun viimeisinä päivänä siihen malliin kuin niillä olisi muurahaisia pöksyt täynnä, haaveillaan kesälomalle pääsystä, uimarannoista jne... Huomaatteko ymmärän lapsiakin ...miten he jaksavat istua ja opiskella täysillä jos ei me aikuisetkaan jakseta enää??  Okei minulla on varmasti se että en malta mennä ajoissa nukkumaan ja sama vika se taitaa olla nuorisollakin..mutta kun suomen kesä on niiiiiiiiiin lyhyt, pitää naattia jokaisesta hetkestä.

Olen oppinut kirjoittamaan lukuisia essee kirjoitelmia, pohtimaan, pähkäilemään, tekemään töitä opettajien ja rehtoreiden kanssa, sekä niiden pienten lasten. Enpä olisi vuosi sitten toukokuun viimeisellä viikolla uskonut että vuoden päästä olen koulunkäyntiavustaja, ja että vuotteen 2009 on mahtunut jo paljon surua mutta myös niitä ihania hetkiä joita en koskaan antaisi pois, ellei ole pakko ja dementia iske...

Muutakin mietittävää minulla on ollut lapseni suhteen mutta sitä en täällä blogissa ehkä koskaan paljasta mitä täällä on pohdiskeltu. Lopuksi kuva portfoliostani , josta kuulema voin olla ylpeä se on niiin hyvä.Juu näin kehui 3 opeamme, kka(valmistunut) ja päiväkodin johtaja. Jaahas..kiitos kiitos.

1243349316_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuossa päällä on leimasimella tehty runo jonka olen ostanut hmm enpäs taas muista keneltä? Oisko Carola?? Hihkaskaa joka muistaa kuka minulle näitä talvella myi?

Runossa lukee näin:

Suo minulle tyyneyttä

hyväksyä asiat

joita en voi muuttaa.

Rakkautta muuttaa

mitkä voin,

ja viisautta erottaa

nämä kaksi toisistaan.

Edit: Kiitos kaikille onnittelijoille, tänään siis suoritin viimeisen tentin ja arvatkaas ehdinkö eilen lukea..No en..Mutta silti tulla napsahti H4 kahta pistettä vaille K5 mutta ei mua harmita sillä oootin että saan korkeintaan 3 jos sitäkään. Meillä kun rajana on tuo 3 ollut joka tentissä että menee läpi. Virkistys päivillä oltiin Liljendaalissa ja voi että oli ihana päivä olla maalla, kävellä pellolla ja nauttia...ratsastamaan ei päästy sillä heppa oli viime syksynä kuollut =(. Yhyy...Poni siellä oli, lammas ja 3 hurmuri koiraa+ iloinen ja energinen emäntä. Eli kivaa oli.

Huomenna 28.5 klo: 10,00 olemme juhlimassa ja huominen menee varmaan muutenkin kahvitellessa ja mietiskellessä mitäs nyt??

Toveri toukokuu tän viikon pakettiasi ei ole saapunut vielä, joskos huomenna saapuisi. Eiköhän se kelpaa..=).Oman lähetykseni sain vasta tänään postiin sillä tää viikkokin on ollut aika haipakkaa. Huomenna menen ostamaan Neidin opelle jotain muistamista sillä neidillä vaihtuu ope. Ja toveri kesäkuu ei hoppua minä keskityn sinun sivujesi tutkimiseen vasta perjantaina/viikonloppuna ja yritän ostaa sinulle jotain sellaista mistä ilahdut.=)

Siihen asti molskis...=)