Muutama kamuni pyysi tänään että laittaisin tänne ATC teko ohjeita..Voi AAAApuva.. No kai mä ainaskii mitat osaan laittaa..=).Jos mä olen pahasti hakoteillä näin rätti väsyneenä niin oikaiskaa viisaammat ..

Eli aloitetaanpas ATC = ARTIST TRADING CARDS

Kaikki varmaan tietää erilaiset ostettavat keräilykortit ?? (jääkiekko,pokemon ja mitä niitä nykyään onkaan ?) niiden kokohan siis on 6,4 cm x 8,9 cm, eli  2,5 x 3,5 tuumaa. Artist trading card on taiteellinen ,käsintehty, itse koristeltu versio noista kaupan keräily korteista. Kortit voivat olla samanlaisia tai kaikki erilaisia. Kaikki tekniikat ja materiaalit käyvät; maalaukset, piirrokset, kollaasit, valokuvat, leimasintyöt, sekalainen tekniikka jne.. Kuva-aiheeksi voi valita aivan minkä tahansa.

Kontaktimuovitettuja/laminoituja ATC kortteja en ole nähnyt , en sitten tiedä miten tuolla suuressa maailmassa onko ne esim:laminoituja? Ainoa tarkka sääntö on oikea koko, ja itselläni ainakin tuo koko hieman heittää eli mieluummin muutaman millin pienempi kuin liian iso.Monet säilyttävät näitä kortteja keräilykorttitaskuissa jotka saa kansioon.Myös yksittäisiä suojamuoveja korteille näkee paljon.

Kortin pohjana voi käyttää esim. jämäkkää askartelukartonkia. Kortin kulmat voi pyöristää tai jättää teräviksi. Itse suosin jämäkkää kartonkia mutta jokainen tekee tavallaan kunhn ei nyt ihan pelkälle paperille kortia tee=D.

Materiaaleiksi sopivat iha mikä tahansa, kankaat, nauhat,erilaiset paperit,tarrat,lehdestä leikatut kuvat, tulostetut kuvat (muistakaa tarkistaa saako kuvan tulostaa eli siis nuo tekijän oikeudet, toki ilmaisiakin kuvia löytyy netistä pilvin pimein). Atc kortista tulisi tai ois ainakin mahottoman mukavaa jos tehtäisiin mahdollisemman omaperäinen eli siis lehdestä leikattu kuva ei tee ATC-kortista vielä sinun näköistä! -Jokaisessa meissä asuu pieni taiteilija ja jokainen tekee kortteja omalla tyylillään .

Näissä swapeissa/vaihdoissa joihin minä olen osallistunut (FinnishSwapperin ja monia muitakin)  kortin taakse on tapana kirjoittaa tekijän nimi tai nimimerkki, kortin nimi,päivämäärä ja jonkinlainen yhteystieto, esim. sähköpostiosoite. Jos tekee useita samanlaisia kortteja ne numeroidaan  tyyliin 1/3, 2/3, 3/3.

Atc kortteja ei myydä vaan niitä vaihdellaan ja usein olen nähny jollain sivulla upean kortin ja ehdotan vaihtoa ...

Materiaalin kiinnityksestä.En tiedä mitä liimoja/kiinnitys tapoja toiset käyttää mutta itse käytän vain ja ainoastaan kaksipuoleista teippiä tai kaksipuoleista tarrakalvoa voi apua sanokaa nyt mitä se on oikealta nimeltä?? ja myös eyelettejä ja haaraniittejä käytän välillä.

Tässää pääpiirteiltäään nuo kortit eli nyt vaan innokkaasti tekemään ja vaihtelemaan , vinkkinä että jos löytyy jostain entinen jääkiekko,pokemon korttien keräilijä joka luopuu korteistaan niin niiden korttien päälle on tosi kiva tehdä omia ATC kortteja <3. Ekat kortit taisin tehdä muropaketin pahville, ja myös eloveena kaurahiutalepakettista tehtyjä korttipohjia on paljon maailmalle ATC korttien muodossa lähtenyt ihan saksaan asti =).

Laitanpakuva noista mitkä saksaan viime keväänä tein..Noi oli muuten vapaa aiheiset mutta kuvana/aiheena piti käyttää leimasinta..

Ja kysykää hei jos joku jäi vaivaamaan , anteeksi kirjoitus virheet silmäni ovat sikkuralla..väsymyksestä.

Tässä siis osa Saksaan meneistä Leimasin aiheisista kortesta.Tein niitä muistaakseni 20 kpl.

390830.jpg