Eka päivä pienluokissa

Tänään se sitten alkoi.Toinen työssä oppisjakso tuolla yläkoulussa, tosin mä en ole yläasteelaisten luokassa vaan 4-5:n pien luokassa.
Mitä tuo tarkoittaa moni kysyy?? Minäpä kerron..
Yksilöllisen oppimisen pienluokkien koulu. Toimii yläasteen yhteydessä eli olen toki tekemisissä yläaste ikäiseten kanssa mutta tuo oppisjakso on siis näiden ala-aste ikäisten parissa. Hyvä niin sillä haastetta kyllä riittää sillä luokalla on oppimisvaikeuksisia, luki-kirjoitushäiriöisiä, ADHD, kuulon alentumia ....jne.oppilailla. Multa kysyttiin tulenko v ielä huomenna..?? Opettajat kysyi..katsoin tyhmänä ja sanoin tottakai tulen..=).En helposta säikähdä... =D.

Ja minusta on kivaa olla apuna lapsille/nuorille jotka ovat erilaisia oppijoita. Se ei ihmisestä todellakaan tee tyhmää, päin vastoin. pienryhmissä/luokassa opettaja ehtii perehtymään oppilaisiin paremmin kun lapsia on luokassa koko ryhmän ollessa paikalla kork. 15.

Nuo koulutehtävät joita meille opiskelojoille annettiin tuolta edupolilta vaan ahistaa ihan hemmetisti. Luulis että kun on työssä oppisjaksolla ja suorittaa tutkinnon niin siinä ois oppimista tarpeeksi mutta ehei..nyt on taas mulla 3 tehtävää rästissä..Kivaa..Otsan rypistys.

Mutta nou paniikki viikonloppuna on aikaa panostaa tehtäviinkin ! Nyt marssin syömään...

Työssäoppiminen eroaa kuitenkin harjoittelusta siinä, että se on tavoitteellisempaa, ohjatumpaa sekä arvioitua opetusta ja osa opetussuunnitelmaa. Ohjauksen tarve muuttuu työssäoppimisjakson aikana.