Ihana musiikkia ..=) meinaan oli pakko valvoa tänne klo:02,00 asti ..kun huomasin että Jarren konsertti tulee Tv:stä <3..aah ...

Yle Live: Jean-Michel Jarre Saharassa
TV2 klo 23.40

YLE TV2 keskiviikkona, 14.3.2007

YLE LIVE: JEAN-MICHEL JARRE SAHARASSA
kosketinvelho konsertoi veden puolesta

"6000 lasta kuolee joka päivä puhtaan juomaveden puutteen ja riittämättömän hygienian vuoksi. Afrikassa vettä käytetään päivässä vähemmän kuin 20 litraa henkeä kohti. Euroopassa vastaava luku on 150 ja Pohjois-Amerikassa 300 litraa." (tiedot YK:n World Water Development -raportista)

Makean veden holtittomasta käytöstä huolestunut Jean-Michel Jarre esiintyi 16. joulukuuta 2006 Merzougan dyyneillä Marokossa. Peräti kaksi ja puoli tuntia kestävä teemakonsertti "Water For Life" nähdään YLE Livessä kokonaan. Kyseessä oli yksi YK:n kansainvälisen aavikoiden vuoden merkkitapahtumista. Isojen konserttien organisaattorinahan Jarre on konkari; muistissa ovat mm. Gdanskin telakalla järjestetty "Space Of Freedom" (2005) ja vuosituhannen vaihtumisen juhlat Gizan pyramideilla.

Puitteet ovat komeat: lavan lisäksi Merzougaan pystytettiin yhdeksän isoa videoscreeniä, jotka jakavat kuvitusmateriaalin lisäksi aihetta tukevia, provosoiviakin tietoiskuja, valoshow on rakennettu tyylikkäästi ylilyöntejä välttäen - ja ympärillä hengittää aavikko. Vuodesta 1993 UNESCOn hyväntahdonlähettiläänä toiminut Jarre ottaa välispiikeissään voimakkaasti kantaa todeten, että vesi on nykyään arvokkaampaa kuin kulta, timantit tai jopa öljy. Hän tölväisee toki Bushiakin, joka "olisi ehkä hyökännyt Irakin sijasta Kanadaan, jos olisi tiennyt edellisen".

Jarren tuotantoa esittävät säveltäjän itsensä lisäksi Casablancan moderni arabiorkesteri, Marokon Filharmonia ja muutamat sooloesiintyjät. Tunnusomaisen elokuvalliset teemat soljuvat, itämaiset sävyt ja soittimet lisäävät kokonaisuuteen paikallisväriä ja Jarre itse tarttuu syntetisaattorien lisäksi niin midihuiluun, haitariin, thereminiin kuin maailmankuuluksi tekemäänsä laser harppuunkin. Tiesittekö muuten, että arizonalainen golf-rata käyttää saman verran vettä päivässä kuin Fezin koko kaupunki kuukaudessa?