kaikkea en voi kertoa mitä ostin koska ne on hys hys asioita. Jouluna vasta ..

Mutta ostin siis tapani mukaan itselleni "joululahjan", ihan siksi kun tiedän että kukaan ei tätä olisi osannut minulle ostaa, enkä olisi osannut pyyttääkään kun en muistanut että tätä on meille suositeltu koulussa. Olen jo aloittanut kirjan lukemisen..

Kansi: Leimatut lapsetLeimatut lapset : kun koulu ei ymmärrä

Kirjoittaja: Eija Reinikainen

Ajankohtainen puheenvuoro lasten ja kouluviihtyvyyden puolesta

Luotto-opettajan koskettava teos syntyi tarpeesta puolustaa lapsia
Koulua ja kouluviihtyvyyttä koskevassa uutisoinnissa korostetaan jatkuvasti vaikeaa oppilasainesta, valtavaa erityistuen tarvetta ja oppimisvaikeuksia. Uutisissa kerrotaan myös kuinka vanhemmat kiusaavat opettajia. Tosiasiassa he eivät useimmiten edes uskalla puhua opettajalle jälkikasvunsa puolesta, koska pelkäävät vain aiheuttavansa lapselleen lisäongelmia.

Entä lapset – kuka kertoisi, miltä lapsista koulussa tuntuu?

Opettaja Eija Reinikainen haluaa herättää uudenlaista keskustelua koulun arjesta ja koululaitoksen tilasta. Hänen kirjassaan puheenvuoron saavat myös lapset. Reinikainen kertoo kohtaamiensa lasten koskettavia ja järkyttäviäkin tarinoita, joista jokainen on opettanut jotain myös hänelle itselleen kasvattajana. ”Panostamalla lasten vahvuuksiin ja antamalla heidän puutteilleen niin vähän huomiota kuin mahdollista lapset edistyvät ja oppivat myös luottamaan itseensä.”

Kasvatustieteen maisteri Eija Reinikainen on toiminut opettajana lähes 30 vuotta. Hänellä on rautainen kokemus ja näkemys alastaan: hän on ollut opettajana mm. laitoskoulussa, tarkkailuluokassa sekä erityis- ja alkuopettajana.

 Reinikainen kertoo oppilaistaan tarinoita ja ne ovat toinen toistaan uskomattomampia. Eija Reinikainen on aina lapsen puolella, etenkin kun on kysymys lapsesta, jonka muut ovat jo "leimanneet".

Tämän kirjan soisi kuuluvan joka opettajan hyllyyn. Kaikkien aikuisten/kasvattajien olisi tämä luettava!

Kirja on luokiteltu tietokirjoihin, mutta ei ollenkaan niin "tylsä" vaan aivan uskomattoman mielenkiintoinen. Kun tämän kirjan aloittaa, tekisi mieli lukea se siltä istumalta.